Proiecte

Munca noastră este prezentarea aptitudinilor noastre.

Artă’n Dar

„Artă'n Dar” este un eveniment care promovează cultura și arta în rândul studenților și, în același timp, urmărește scopul de a împărți bucurie și cadouri oamenilor care au cea mai mare nevoie.

Cariere

„Cariere” este un târg de joburi și internship-uri care oferă un sprijin în dezvoltarea pe plan profesional a studenților, realizând o legătură între aceștia și o parte dintre cele mai cunoscute companii de pe piața IT din România.

Zilele ASMI

Acest eveniment este organizat pentru sărbătorirea zilei înființării asociației. Este dedicat tuturor studenților FMI care vor să își facă prieteni noi, să participe la competiții sportive, seri de boardgames, seri de teatru, campionate de CS/LOL etc.

SMARTHACK

„Smarthack” este un hackathon de 24 de ore în care mai multe echipe formate din câte 3-4 studenţi, lucrează la dezvoltarea unui produs software pe baza unei teme, care se finalizează cu jurizarea şi premierea celor mai bune echipe de către cele mai mari firme din IT din România.

CARAVANA EDUCAȚIONALĂ

Ești elev de liceu și nu știi către ce facultate să te îndrepți? Ei bine, voluntarii ASMI te ajută să descoperi Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București!

PRACTICA

„Practica” este proiectul care vine în ajutorul studenților din an terminal, cu scopul de a își echivala orele de practică necesare obținerii diplomei de licență.

Marea Ieșeală

„Marea Ieșeală” este unul dintre primele proiecte ale asociației cu care te întâlnești ca boboc la Facultatea de Matematică și Informatică.

Rățusca

„Rățușca” este proiectul prin care intrăm în contact cu bobocii și îi introducem în viața de student al FMI. Încă din primele zile, voluntarii asociației se integrează cu grupele nou formate, și îi ghidează către primii pași ai studenției.

Tre’ să caut

„Tre' să caut” este un treasure hunt care se desfășoară în București. Scopul este familiarizarea studenților cu locuri importante din jurul zonei universității, dar mai ales, scopul lui îl reprezintă cunoașterea mai bună a colegilor și formarea de legături noi cu aceștia.

Raport CDOS

Prin chestionarul CDOS se urmărește nivelul de satisfacție al studenților cu privire la condițiile oferite de facultate, cât și dacă le-au fost respectate drepturile sau nu.

Balul Bobocilor

Acest eveniment este dedicat noilor studenți FMI. În cadrul acestuia au loc diverse probe prin care trec candidații pentru Miss și Mister FMI, iar în urma acestora, sunt desemnați câștigătorii titlurilor.

Admitere

În cadrul acestui proiect, voluntarii asociației ajută la buna desfășurare a procesului de admitere, creând un grup de Facebook în care ei răspund la toate întrebările candidaților, îndrumându-i către sălile de depunere a dosarelor și ajutându-i să completeze documentele necesare și multe altele.

Dialog Deschis

Acest proiect este organizat la începutul anului universitar, fiind adresat noilor studenți și constă în discuții voluntari-boboci, pentru a le oferi informații și a le răspunde la întrebări.

InternView

Acest proiect se desfășoară la începutul anului universitar, deoarece scopul său este de a motiva și de a pregăti studenții să aplice la firmele de top din domeniu (Google, Facebook, Amazon etc.). Constă într-o prezentare din partea diverselor persoane care au fost interni în cadrul acestora.

Tutoriate

Sunt o oportunitate de practică pentru studenții de ani mai mari, de a-i ajuta pe cei de anul I sau II pe parcursul semestrului prin lecții organizate fizic în facultate. În cadrul acestora se lucrează exerciții pentru fixarea și însușirea noțiunilor studiate la curs, seminar sau laborator.

Meet ASMI

Acest proiect se desfășoară imediat înainte de începerea recrutărilor din toamnă. El constă într-o prezentare a asociației, a departamentelor și a proiectelor sale și are rolul de a oferi studenților o înțelegerea mult mai bună a asociației cât și să îi motiveze să participe la procesul de recrutare pentru a deveni voluntari.

Recrutări

Pentru a asigura continuitatea asociației și bunul mers al proiectelor, sunt organizate 2 sesiuni de recrutare în ASMI. Prima sesiune are loc în luna octombrie, odată cu venirea noilor studenți, iar cealaltă în luna mai, pentru a le oferi ocazia de a se implica și celor care nu au avut șansa să intre în asociație în toamnă.

Petreceri ASMI

ASMI organizează o multitudine de petreceri pentru a le face viața studențească mai frumoasă și pentru a le oferi studenților oportunitatea de a socializa și de a se distra. Printre acestea se numără Bumtzi (prima petrecere din anul universitar), FeMeI Party,ASMI Party și Petrecerea de Trecere.